Segui
Roberta Marchiani
Roberta Marchiani
Ph.D, DiSAFA, University of Turin
Email verificata su unito.it
Titolo
Citata da
Citata da
Anno
Yogurt enrichment with grape pomace: Effect of grape cultivar on physicochemical, microbiological and sensory properties
R Marchiani, M Bertolino, S Belviso, M Giordano, D Ghirardello, L Torri, ...
Journal of Food Quality 39 (2), 77-89, 2016
1172016
Physicochemical and nutritional qualities of grape pomace powder-fortified semi-hard cheeses
R Marchiani, M Bertolino, D Ghirardello, PLH McSweeney, G Zeppa
Journal of food science and technology 53, 1585-1596, 2016
952016
A sensory-and consumer-based approach to optimize cheese enrichment with grape skin powders
L Torri, M Piochi, R Marchiani, G Zeppa, C Dinnella, E Monteleone
Journal of Dairy Science 99 (1), 194-204, 2016
522016
Development of functional dairy products with agricultural by-products: a preliminary study.
G Zeppa, B Bello, R Marchiani, D Ghirardello, S Belviso, M Giordano, ...
12013
Sviluppo di prodotti caseari funzionalizzati con sottoprodotti agricoli: risultati preliminari
G Zeppa, B DAL BELLO, R Marchiani, D Ghirardello, S Belviso, ...
Scienza e Tecnica Lattiero-Casearia 64 (5-6), 185-193, 2013
12013
Food enrichment with by-products of winemaking: results of physico-chemical, nutritional and sensory effects.
R Marchiani, M Bertolino, D Ghirardello, S Belviso, M Giordano, G Zeppa
2nd Workshop of Food Waste Recovery & Open Innovation, Programme & Abstract …, 2018
2018
Applicazioni lattiero-casearie di by-products enologici
G Zeppa, R Marchiani, M Bertolino, S Belviso, M Giordano, L Torri, ...
-, 44-44, 2015
2015
YOGURT AND CHEESE ENRICHMENT WITH BY-PRODUCTS OF WINEMAKING: PRELIMINARY RESULTS OF PHYSICOCHEMICAL, NUTRITIONAL AND SENSORY EFFECTS
G Zeppa, M Bertolino, S Belviso, D Ghirardello, M Giordano, ...
9th ISANH Congress on Polyphenols Applications, 95-95, 2015
2015
Caratterizzazione sensoriale ed accettabilità di formaggi freschi arricchiti con fibra ed antiossidanti ottenuti da bucce di uva
M Piochi, L Torri, R Marchiani, G Zeppa, E Monteleone
Atti del V Convegno Nazionale SISS, 395-398, 2014
2014
Sviluppo di alimenti funzionali da sottoprodotti agricoli
G Zeppa, S Belviso, M Bertolino, B DAL BELLO, V Gerbi, D Ghirardello, ...
-, 1-1, 2014
2014
Application of an hazelnut by-product for innovative functional food production: preliminary results
A Guglielmetti, R Marchiani, B DAL BELLO, D Ghirardello, S Belviso, ...
Total Food 2014-Abstracts, P4. 05-P4. 05, 2014
2014
A preliminary study on cheese enrichment with grape pomace
R Marchiani, A Guglielmetti, D Ghirardello, S Belviso, M Giordano, ...
Total food 2014 Abstracts book, P4. 08-P4. 08, 2014
2014
Application of winery and distillery by-products for innovative functional foods production
R Marchiani
Proceedings book, 313-317, 2014
2014
Use of grape skin flour for novel food development: sensory characterization and acceptability of soft cheeses
M Piochi, L Torri, R Marchiani, G Zeppa, E Monteleone
"-", ---, 2014
2014
A preliminary study on yogurt enrichment with by-products of winemaking
R Marchiani, M Bertolino, G Zeppa
-, ---, 2013
2013
VALORVITIS-Valorization of the wine industry by products for the production of high-added wine compounds
G Spigno, L Maggi, D Amendola, L Fiori, SK Duba, V Lavelli, M Marietti, ...
6th IWA specialized conference Viticulture and Winery wastes Environmental …, 2013
2013
Modificazione della formulazione di un prodotto da forno iposodico e valutazione degli effetti su parametri chimico-fisici e sensoriali
M Giordano, G Mussino, G Stuerdo, E Gribaldi, R Marchiani, LGC Rolle, ...
Ricerche e Innovazioni nell'Industria Alimentare 10, 51-56, 2012
2012
Physico-chemical and sensory performances of a low-salt biscuit.
M Giordano, R Marchiani, G Mussino, G Stuerdo, E Gribaldi, L Rolle, ...
2011
Prestazioni chimico-fisiche e sensoriali di un biscotto iposodico
M Giordano, R Marchiani, G Mussino, G Stuerdo, E Gribaldi, LGC Rolle, ...
INGREDIENTI ALIMENTARI 10 (58), 12-17, 2011
2011
Il sistema al momento non può eseguire l'operazione. Riprova più tardi.
Articoli 1–19